На България като акционер в Бургас - Александруполис е предложено да 20 март 2011г. за погаси задълженията си  и да продължи финансирането на проекта. Това се казва в официалното съобщение след проведеното днес в Рим заседание на Надзорния съвет и акционерите в компанията, която трябва да ръководи строителството на нефтопровода.

Според текста, цитиран от агенция РИА "Новости", участниците обсъдили как да се финансира компанията Trans-Balkan Pipeline B.V., но потвърдили, че проектът трябва да продължи.

В съобщението се казва още, че в съгласувани с България срокове трябва да се отговори на забележките на българското министерство на околната среда относно оценката на въздействието върху околната среда.

Според говорителя на „Транснефт" Игор Дьомин, България дължи 7,3 милион евро, а Гърция 1,269 милиона евро.

„Планираме да съкратим щата на служителите в проектната компания „Транс-Болкан пайпайн", максимално да намалим административните и организационните разходи на компанията, да се откажем от наетите офиси и да променим договорните отношения с контрагентите, за да не се изискват регулярни плащания ", заяви говорителят на „Транснефт".

В. "Ведомости" съобщи в сряда, че руските участници - "Транснефт", "Роснефт" и "Газпром нефт" - ще обявят спиране на финансирането за проекта.