Единадесет работници бяха убити при нападение на екстремисти в Северозападен Пакистан. Това обяви днес служебният премиер Анваар-ул-Хак Какар в публикация в Twitter.

От службите за сигурност и полицията в северната провинция Хайбер Пахтунхва казаха, че предполагаемо самоделно взривно устройство е взривило камион, превозващ работниците. Той ги е превозвал към строителен обект във Вазиристан, близо до границата с Афганистан.

"Те са работили на военна площадка в процес на изграждане... самоделно устройство е избухнало под превозното средство, на което са били работниците", каза заместник-комисарят на Северен Вазиристан Рехан Хатак.

Взрив уби 35 души по време на митинг в Пакистан

Взрив уби 35 души по време на митинг в Пакистан

Други 200 са ранени

За момента нито една групировка не е поела отговорност за взрива.

От миналата година започват нови ислямистки атаки в Пакистан. По това време прекратяването на огъня между пакистанските талибански групировки и правителството се провали.

Групи отделни от тези на пакистанските талибани, включително Ислямска държава, също поеха отговорност за някои атаки, включително голям взрив на политически митинг в Хайбер Пахтунхва, при който загинаха 45 души миналия месец.

Пакистанските талибани атакуваха полицейски участък в Карачи

Пакистанските талибани атакуваха полицейски участък в Карачи

Двама души са убити, а други шестима - ранени