След акцията на американските части в Пакистан е изчезнало едно от лицата, живеещо в дома на Осама бин Ладен, съобщава електронното издание Нюз. Ру. Според предположенията това може да е най-младият и най-опасният син на терорист номер едно - 20-годишният Хамза.

Три вдовици на бин Ладен, оказали се след убийството му в ръцете на пакистанските служби, са потвърдили при разпитите, че оттогава не са виждали единия от синовете му Хамза, който от ранно детство е бил въвлечен в „подземна" бойна дейност. Един британски парламентарист дори му прикачи прозвището „престолонаследникът на терора".

От момента на ликвидирането на лидера на „Ал Кайда" възникна объркване, тъй като от Вашингтон заявиха, че сред петимата убити в дома на бин Ладен е бил и неговият син Хамза. По-късно обаче бе съобщено, че убитият е друг негов син - 22-годишният Халид.

Ситуацията се усложнява от това, че до началото на операцията нямаше никаква достоверна информация кой е обитавал къщата в Аботабад, където бин Ладен се е укривал 5 години. Една от петте жени на терориста - майката на Хамза е била отведена от пакистанските спецслужби заедно с останалите живущи там, сред които е имало още поне 2 жени и 12 деца.

Да разпитат вдовиците на бин Ладен сега жадуват американците и се надяват, че пакистанските служби ще разрешат да направят това скоро. Вчера министърът на вътрешните работи на Пакистан Рехман Малик каза пред CNN, че такава възможност ще бъде предоставена, но не уточни кога.

Засега за САЩ остава само да гадаят къде може да е изчезналият Хамза. Много медии вече отбелязаха, че той може да се превърне в най-голямата заплаха за Запада в момента.