Израел и бойците от Газа си размениха ракетни удари в четвъртък - третият ден от най-тежката ескалация на насилието от месеци насам, при която загинаха 29 души в блокирания палестински анклав и един в Израел.

Въздушните удари на израелската армия от вторник насам са убили бойци, както и цивилни, включително няколко деца, заявиха официални лица в пренаселената крайбрежна територия.

Ракетен обстрел от Ивицата Газа уби един човек в централния израелски град Реховот и рани най-малко двама други, съобщи израелската полиция. Трима други са получили наранявания от шрапнели в други части на Израел.

Израел продължи да удря по Газа

Израел продължи да удря по Газа

Убити са командири от "Ислямски джихад"

Кайро посредничи в усилията за сключване на примирие между Израел и бойната групировка "Ислямски джихад", а Европейският съюз призова за незабавно прекратяване на огъня.

"Настояваме за незабавно всеобхватно прекратяване на огъня, което ще сложи край на израелските военни операции в Газа и на настоящия ракетен обстрел срещу Израел, който е неприемлив", заяви в изявление ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел.

Израел удари цели в Газа, сирени звучат в Тел Авив

Израел удари цели в Газа, сирени звучат в Тел Авив

Най-малко трима палестинци са убити при израелски атаки