Експлозия е разтърсила югоизточен квартал на сирийската столица Дамаск. Това съобщава Агенция "Франс прес", позовавайки се на информация от Сирийския център за човешките права.

Базираният във Великобритания център обяви, че не е ясно какво точно е причинило взрива в квартал "Майдан" в Дамаск.

Ръководителят на центъра Рами Абделрахман обяви, че една жена е загинала при взрива, но остава неясно дали тя е атентатор самоубиец или жертва.

Въпреки че бунтовнически групи изстрелват ракети и минохвъргачки по столицата, експлозиите в рамките на града са редки.

Сирийската държавна агенция САНА съобщи, че има първоначални информации за терористична експлозия в полицейското управление в Майдан в Дамаск.

По информация от проправителствения всекидневник Ал-Ватан при взрива са загинали атентаторка самоубийца и са ранени трима полицаи от управлението.

В началото на 2012 г. атентатор самоубиец се самовзриви в Майдан и уби 26 души.

Повече от 310 000 души са убити от началото на конфликта в Сирия през 2011 година.

Новинарският сайт almasdarnews.com съобщава, че по първоначална информация атентаторът самоубиец е дете с колан с експлозиви. Съобщава се, че 7-годишно момиче се е самовзривило на входа на полицейското управление. То е загинало. Ранени са трима полицаи.

Момичето влязло в полицейското управление като казало на полицаите, че се е изгубило и ги помолило за помощ.

Сайтът допълва, че това може да е първият самоубийствен атентат в Дамаск от 11 юни, когато терористи от "Ислямска държава" атакуваха светилище в южната част на града. При атентата бяха убити и ранени десетки палестинци.

По-късно АФП също съобщи, позовавайки се на сирийски медии, че взривът е извършен от 7-годишно момиче с колан с експлозиви.

"Ал Ватан" допълва, че полицейското управление е близо до правителството.

"7-годишно момиче влезе в полицейското управление, носейки колан, който беше взривен от далеч", написа на фейсбук страницата си вестникът.

По информация от полицейски източник изглеждало, че момичето се е загубило. То поискало да използва тоалетната, когато експлозивите избухнали.