Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад отправи жестоки критики към израелския премиер Бенямин Нетаняху по време на интервюто си за Лари Кинг, съобщава lenta.ru.

Обвиненията дойдоха в отговор на въпрос дали не трябва лично да убеди Израел в това, че Иран не разполага с ядрено оръжие.

Защо е необходимо да успокоявам г-н Нетаняху? Кой е въобще той?  Той е един опитен убиец - той трябва да бъде съден за убийствата на жени и деца, заяви иранският президент.

В хода на интервюто иранският президент отбеляза, че съществува вероятност още двама ирански туристи да бъдат освободени от САЩ. По-рано Иран освободи американската туристка Сра Шурд, която прекара повече от една година в ирански затвор по обвинение в шпионаж.

Ахмадинеджад заяви и че Иран не се интересува от разработването на ядрена бомба и не вижда ползите от нея. По думите му е необходимо разоръжаване на Израел и САЩ, които представляват заплаха за световния мир.

Иранският президент подчерта, че въведените стрщу странта му международни санкции - финансови и военни, не го притесняват.