Екстремисти от „Ал Кайда” в южната част на Йемен плениха и екзекутираха 15 войници, лоялни до президента Абд Рабу Мансур Хади. Това съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на информация от официални представители и местни жители.

Войниците били задържани от екстремистите, докато пътували от южното пристанище Аден към провинция ал-Махра в Източен Йемен. Те пътували през Ахуар, град в провинция Абиян, който е под контрола на „Ал Кайда”.

Екстремистите ги отвели на отдалечено място и ги застреляли, съобщават представители на местните власти и жители. Те информират, че 17 други пленени войници са били ранени при инцидента, но се смята, че още са живи. Състоянието им остава неясно.

Войниците посетили семействата си в Аден и се връщали към базата в ал-Махра, за да получат заплатите си, обяснява източник от силите за сигурност. Те не били облечени във военна униформа и не пътували с военни автомобили.

„Ал Кайда на Арабския полуостров” използва войната в Йемен, за да разширява районите под неин контрол, превземайки Мукала, столицата на провинция Хадрамаут, миналата година и набирайки повече последователи.