Двама мъже - британец и италианец, които през месец май бяха отвлечени в северната част на Негерия, се появиха за първи път след залавянето им във видеоклип, изпратен до АФП, в който казват, че те са отвлечени от „Ал-Кайда."

Видеото е с продължителност около една минута и се явява първото доказателство за инженерите, които бяха отвлечени от апартамента им в северозападната част на щата Кеби, намиращ се на границата с Нигер, съобщава starafrica.com.

На видеото заложниците са показани със завързани с черна лента очи. Зад тях се виждат трима въоръжени мъже със скрити с тюрбани лица.

Двамата похитени мъже също така съобщават имената си, но от АФП не ги оповестиха публично. Липсват обаче конкретни детайли около похитителите и техните искания.

От италианското външно министерство съобщиха, че следят с случая с голямо внимание и поддържат връзка с британските си колеги. Според италианските власти видеото придобило такава медийна популярност, за да бъде забелязано от отговорните институции и да бъде потвърдена неговата автентичност.

Британското външно министерство отказа да коментира видеоматериала.

При нападението над инженерите на 12 май полицията съобщи, че един германски специалист е избягал, а нигерийският им колега е бил ранен.