Отрицателни възгледи за характера на президента, анкетирани смятат, че Тръмп е безразсъден и нечестен. Това споделят споделят мнозинството от гласувалите в ново проучване на Politico.

Негативните възгледи спрямо Тръмп не са новост. Те датират от миналогодишната президентска кампания, а общият рейтинг на Тръмп в новото проучване показва 42 процента одобрение и 53 процента неодобрение, което е почти без промяна през последните няколко месеца. Повече от три четвърти от републиканските гласоподаватели, 77%, одобряват работата, която Тръмп върши като президент.

Гласуването не е повлияно от спречкване на Тръмп със съпругата и семейството на сержант от армията, убит в действие. Остро го критикуваха и двама високопоставени сенатори в собствената му партия.

Флейк, по време на словото на Сената вчера, се обърна към "безразсъдното, възмутително и недостойно" поведение на Тръмп и добави, че е "оправдаван" от републиканците. Избирателите са съгласни, Тръмп е безразсъден, сочи проучването, но това не новост или феномен.

"Както видяхме в предишни проучвания, повечето гласоподаватели - 56% - казват, че президентът Тръмп е безразсъден, докато 31% не са съгласни. Дори между републиканците 33 на сто смятат, че това е точна характеристика", коментират организаторите на анкетата.

Само 33% от гласоподавателите в новото проучване твърдят, че Тръмп е състрадателен, докато 54% ​​, че не е така. Проучването е проведено между 19-23 октомври - в разгара на споровете за телефонния разговор на Тръмп с Мийша Джонсън, но най-вече преди Джонсън да потвърди в телевизионно интервю в понеделник.

Само 39% от избирателите казват, че Тръмп е силен лидер, половината казват, че не е така. Само една трета твърдят, че е стабилен, докато 54% ​​от мнозинството заявяват, че не е.

Половина определят Тръмп като сексист, само 35% казват, че не е. 45% от мнозинство коментират, че Тръмп е расист, а 40% смятат, че не е. Гласоподавателите са разделени по въпроса дали Тръмп има познания: 42% казват, че е, но 46% казват, че не е.

Само 36% от гласоподавателите смятат, че администрацията на Тръмп работи много или сравнително добре. По-голямата част - 56% считат, че е много или сравнително хаотична.