Силите за противовъздушна отбрана са унищожили безпилотен самолет в Истринския район при подхождането му към Москва, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

"Предварително няма жертви и разрушения. Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента" - се казва в канала на кмета в "Телеграм".

По-рано медиите съобщиха, че на московските летища са отложени излитането и кацането на самолети; въведен е планът "Покритие", при който въздушното пространство е затворено.

На московските летища Внуково, Домодедово и Шереметиево са закъснели 24 полета, а други осем са отменени, съобщи агенция РИА Новости.

Московските летища са затворени за пристигане и заминаване на самолети, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на авиационните служби.

На зазоряване работата на трите летища в Москва беше възстановена.

Руското министерство на отбраната също коментира нападението с дрон, за което по-рано съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Дрон в Подмосковието обърка работата на четирите московски летища

Дрон в Подмосковието обърка работата на четирите московски летища

По-късно властите съобщиха и за втори безпилотен летателен апарат

Според изявлението на министерството дронът от самолетен тип е трябвало да порази "обекти на територията на Москва и Московска област".

"Безпилотният летателен апарат е бил унищожен от дежурните средства за противовъздушна отбрана над територията на Истринския район на Московска област", заявиха от министерството.