Подписахме Спогодба за социална сигурност с Мароко, съобщиха от МТСП. Документът позволява взаимно признаване на осигурителния стаж и всички българи, които работят в Мароко, както и мароканците, работещи в България, да се ползват от осигурителните системи на двете страни.

Спогодбата бе парафирана в Рабат от министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и от министъра на заетостта и социалните въпроси на Кралство Мароко Абдеслам Седики.

Към момента около 400 наши сънародници се трудят в Мароко. Русинова благодари на министър Седики за личния му принос към реализирането на Спогодбата.

"Сигурен съм, че Вашето посещение ще  бъде последвано и от други инициативи", заяви министър Седики. Той подчерта, че България и Мароко са приятелски страни и се съгласи с думите на министър Русинова, че има възможности за задълбочаване на сътрудничеството. Това, според него, ще бъде в интерес на благосъстоянието и на двете страни.

По-късно през деня министър Русинова посети българското училище в Рабат, където разговаря с наши сънародници и пожела успех на децата през новата учебна година.