Израелските сили, които се борят за превземането на главния град в южната част на ивицата Газа, Хан Юнис, удариха райони близо до най-голямата болница в анклава в четвъртък, предава "Ройтерс".

Най-тежката битка за годината досега се води в Хан Юнис, град, който приютява стотици хиляди хора, избягали на север по-рано.

Благотворителната организация "Лекари без граници", която има лекари в градската болница "Насър", каза, че пациентите и разселените хора, приютили се там, бягат в паника.

В Рафа, по-на юг, 16 тела бяха положени върху окървавените павета пред моргата, повечето увити в бели покрови.

Половината телата са на малки деца. Властите съобщиха, че са убити общо 17 души.

На мястото на атентата къщата е била напълно заличена.

Жителите на Хан Юнис казаха в четвъртък, че боевете са се приближили повече от всякога до болница Насър, най-голямата болница, която все още работи в анклава, пораждайки опасения, че тя ще попадне под обсада и ще бъде затворена като Шифа, главната болница на север, превзета от израелските сили през ноември.

Две трети от болниците в Газа, включително всички медицински заведения в северната половина на анклава, вече са престанали да функционират напълно, а останалите функционират само частично. Загубата на Насър би намалила рязко ограничените грижи при травми, които все още са налични за 2,3 милиона жители на Газа.

Йордания съобщи за силно повредена болница в Газа след израелски обстрел

Йордания съобщи за силно повредена болница в Газа след израелски обстрел

Палестинските здравни служители съобщиха, че седем души са били убити