Днес, по време на нощната атака срещу Киев в Деснянския район на украинската столица, хората не успяха да влязат навреме в скривалище, разположено в поликлиника. Загинаха две жени на 33 и 34 години и 9-годишната дъщеря на едната от тях, пише "Украинская прада".

Местните жители казаха, че това не е първият път, когато не могат да стигнат до скривалището в тази поликлиника.

Въпреки това, според Дмитрий Ратников, началник на районната администрация на Деснянски район, директорът на поликлиниката твърди, че главният вход на скривалището е бил отворен.

"Някои от обитателите се озоваха в укритието, други не. Трима души загинаха там. Сега се изясняват всички подробности за трагедията", каза той.

От сутринта се работи с ръководството на поликлиниката и специалисти от отдела за общинска сигурност на градската администрация на Киев.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че експерти от общинския отдел за сигурност "разследват на място защо не е имало достъп до укритието в поликлиниката".

"Отговорността за работата на скривалището е на началника на лечебното заведение и началника на района, които трябва да контролират работата на укритията, отбелязани на картата на града и трябва да работят. Всички решения за действията на отговорните лица ще бъдат направени днес и без забавяне", каза Кличко.

Две деца са убити при руската ракетна атака срещу Киев

Две деца са убити при руската ракетна атака срещу Киев

Десет ракети "Искандер" пуснати тази нощ