Въоръжени екстремисти от „Боко Харам” са отвлекли 16 жени в отдалечен район в североизточния нигерийски щат Адамава. Това съобщава Агенция „Франс прес”, позовавайки се на информация от полицията и местни жители.

Получихме информация за отвличане на 14 жени и две момичета. Те са похитени близо до Мадагали от въоръжени, за които се смята, че са екстремисти от „Боко Харам”, обяви говорителят на щатската полиция.

Полицията е изпратила екипи, които да претърсят района. Армията също е изпратила военни, за да участват в спасителната операция за освобождаване на заложниците.

Представител на долната камара на парламента – тази на представителите, също е потвърдил за отвличането, което е извършено в сряда.

Местни хора разказват, че заложниците са били похитени в храстите, докато събирали дърва за огрев и ловели риба в близката река. Те били съпровождани от двама цивилни, които помагали на военните срещу ислямистите.

Бойците на „Боко Харам” били тежко въоръжени. Когато те настъпили срещу цивилните, те избягали и оставили жените на тяхната съдба.

Две жени са избягали, като скочили в реката. Те са се престорили на удавени и по-късно се върнали в селото, за да съобщят за случилото се.