Шестима полицаи са убити, а други трима ранени, след като бомба избухна при контролно-пропускателен пункт в Кайро. Това съобщава "Ройтерс", позовавайки се на източници от силите за сигурност.

Засега никой не е поел отговорност за атаката, която е извършена на ул. "Ал Харам", водеща до Пирамидите. При експлозията са ранени и четирима цивилни.

Полицаите са били или вътре или близо до колата си, когато взривното устройство избухнало близо до кошче за боклук, съобщават източниците.

Атаката е извършена близо до правителствена сграда в квартал средна класа в египетската столица. Тя е последната от серия подобни инциденти в Египет, за които често отговорност поемат радикални ислямисти.

Преди ден силите за сигурност убиха трима въоръжени при акция срещу тяхно скривалище в Южен Египет. Скривалището било използвано от въоръжено крило на "Мюсюлмански братя", които през септември поеха отговорност за опита за убийство на висш прокурор.

Египетски генерал бе убит от екстремисти на 4 ноември близо до дома му в Северен Синай. "Ислямска държава" пое отговорност за тази атака. Той беше вторият военен офицер от този ранг, застрелян за няколко седмици.

Стотици войници и полицаи са убити на Синайския полуостров в ислямистки нападения.