Британец е убит в Украйна, а негов сънародник е в неизвестност, съобщи външното министерство на Обединеното кралство в четвъртък, цитирано от Скай Нюз.

Смята се, че двамата са се сражавали срещу руските сили като доброволци в подкрепа на украинските военни, въпреки че това не е потвърдено.

Министерството на външните работи не предостави никакви подробности за това какво са правили мъжете в Украйна.

Говорител на Министерството каза: "Можем да потвърдим, че британски гражданин е бил убит в Украйна и ние подкрепяме семейството му".

За втория британец говорителят каза: "Ние знаем за британски гражданин, който е изчезнал в Украйна и оказваме подкрепа и на семейството му. Спешно търсим допълнителна информация".

Министерството на външните работи не предостави подробности кога е убит британският гражданин и кога другият мъж е изчезнал и все още събира допълнителна информация.

"Има редица чуждестранни бойци, които са решили да се насочат към Украйна, за да се присъединят към битката срещу силите на Владимир Путин, включително британски ветерани," заявяват от ведомството.

В началото на войната правителството на Украйна призова доброволци от цял ​​свят да дойдат и да помогнат в подкрепа на въоръжените й сили, в борбата им с руската инвазия.

Британски ветерани от специалните служби (SAS) са се присъединили към кървавата битка на Украйна срещу руската инвазия, разкри в."Дейли мирър".

Пенсионирани войници от специалните части на Обединеното кралство са се включили доброволно в мисии дълбоко в Украйна, за да подкрепят отбраната на страната.

Бившите парашутисти, на възраст между 40 и 60 години, са имали срещи, за да обсъдят опасната мисия за подкрепа на украинците в битка.

Сред тези ветерани има високо обучени снайперисти и експерти в използването на зенитни и противотанкови ракети.

Британски ветерани от SAS се бият в Украйна

Британски ветерани от SAS се бият в Украйна

Доброволци се включват срещу руската агресия