Шестима души бяха убити, а най-малко 37 ранени при нападение на един бар в Мексико. Инцидентът станал в град Гуадалахара, намиращ се в централната част на страната, съобщава lenta.ru.

Неизвестни дошли в „Butter Club" популярни сред младежите, с два автомобила и открили безразборен огън сред посетителите на заведението. Малко след това един от нападателите хвърлил граната и избягали.

Три души загинаха на място, а други трима са починали в болницата. Сред загиналите има граждани на Венецуела и Колумбия.

Според федералния прокурор Коронадо Олмос няколко часа преди инцидента в една от дискотеките на града е имало сбиване и един от участниците в него най-вероятно е сред организаторите на кървавата драма в „Butter Club", като целта е отмъщение.

Междувременно в град Монтерей, намиращ се в северната част на страната, възникнала престрелка, при която армейски части убили седем членове на една от бандите, свързани с наркокартелите.

Мексиканският президент Фелипе Калдерон обяви война на наркокартелите в края на 2006 година. Оттогава в резултат на сблъсъците между наркобароните и армията са загинали близо 35 000 души.