Бунтовнически групи са превзели стратегически важно селище. Те са го иззели от правителствените сили след свирепа битка южно от Алепо. По информация от Сирийския център за човешките права са убити 73 души, съобщава „Ройтерс”.

Бунтовниците, включително свързания с „Ал Кайда” - Фронт „Нусра”, в четвъртък са предприели атака срещу правителствените сили в град Хан Туман.

Градът е важен заради разположението си близо до магистралата Дамаск – Алепо. Той е паднал в ръцете на бунтовниците днес.

Най-малко 43 джихадисти от Фронт „Нусра” са били убити при превземането на Хан Туман. 30 са убитите от силите на режима, съобщава Агенция "Франс прес".

По-рано стана ясно, че 30 души са загинали при въздушен удар срещу бежански лагер в Северна Сирия. Лагерът се намирал близо до границата с Турция. Сред жертвите има жени и деца.

Твърди се, че са били опожарени около 50 палатки и училище.

Помощник генералният секретар на ООН Стивън О`Брайън заяви, че е отвратен и потресен от случилото се. Той призова за разследване. Според него ако се установи, че ударите срещу бежанците в лагера са били умишлени, това е равнозначно на военно престъпление.