Украйна няма да съгласува с никого своите удари на територията на Руската федерация. Това заяви в четвъртък Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната (СНБО). Той направи изявлението в коментар на радио "Свобода", цитиран от УНИАН. 

Така той коментира последните атаки срещу цели в Русия.

"Ако днес вече сме стигнали до Рязан, това все още е далеч от нашия рекорд. Повярвайте ми, така ще продължи и ние няма да спрем. Още повече, че няма да се договорим с никого какви цели ще покриваме в Руската федерация, що се отнася до военно-промишленият комплекс, това, което храни руската армия - всичко това ще бъде унищожено", каза Данилов.

Украйна удари рафинерия и в Ростовска област

Украйна удари рафинерия и в Ростовска област

Производствените мощности са спрени

За действията на легиона "Свобода на Русия", Руския доброволчески корпус и Сибирския батальон, секретарят на СНБО каза, че те "отидоха да гласуват", на което имат право като граждани на Русия.

Припомняме, че напоследък територията на Русия беше масово атакувана от безпилотни летателни апарати. Металургичните и петролните рафинерии са атакувани.

Според съобщения на западни медии, само на 12-13 март е спряна работата на три петролни рафинерии, които поддържат около 12% от нефтопреработвателния капацитет на страната.

Украйна и Русия си размениха дронове - 36 на 14

Украйна и Русия си размениха дронове - 36 на 14

Руските дронове са ударили обекти от инфраструктурата на област Суми

През нощта срещу четвъртък Украйна пусна дронове в петролни рафинерии в Рязан, Кстово и Кириши. Авиобаза и военно летище в района на Воронеж също бяха атакувани.