Анализаторите на DeepState актуализираха картата на военните сблъсъци, като съобщиха за напредването на руските окупационни сили.

Окупаторите не се отказват от опитите си да завземат украински територии. Каналът на проекта в Telegram отбелязва, че руснаците са успели да напреднат в населените места Ню Йорк и Железное (Бахмутски район на Донецка област).

Анализаторите съобщават и за настъпление на руската армия край Пантелеймоновка и Калиновка. Генералният щаб не потвърждава тази информация.

Според последния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна през последните 24 часа на фронтовата линия са се състояли 77 военни сблъсъка с руската армия. Окупаторите са най-активни в Покровското, Харковското и Купянското направление.

На Лиманското направление руснаците са извършили шест атаки в районите на Макеевка и Тернов, а на Северското направление пет пъти са се опитали да пробият отбраната на ВСУ в районите на Верхнекаменское и Вемка.

На Краматорското направление имаше пет военни сблъсъка и още пет в района на Северное, Торецк и Железное. Три атаки на украинските защитници са отблъснати, боевете продължават на две места.

ISW: Украйна удря по Крим, а Русия напредва в Донбас

ISW: Украйна удря по Крим, а Русия напредва в Донбас

Путин гради своя евразийска система за сигурност

В Кураховското направление ВСУ отблъснаха пет атаки, като окупаторите са били най-активни в района на Красногоровка и Парасковка. Окупаторите извършиха и три нападения в района на Роботино и Новоданиловка на Ореховското направление.

В Приднипровското направление те не се отказват от опитите си да изместят частите на Силите за отбрана от позициите им. Едно неуспешно нападение е отблъснато.