Полицията обяви, че е арестувала 29 протестиращи представители на опозицията в центъра на Москва. Това се случва седмица, след като стотици други бяха арестувани по време на митинг, организиран от водещия критик на Путин - Алексей Навални, съобщава Агенция "Франс прес".

"29 души са задържани от полицията за нарушаване на обществения ред", обясниха от пресцентъра на полицията.

Журналист на АФП от мястото съобщи, че е видял около 30 арестувани, когато опитвали да проведат мирно шествие. Сред тях е и 16-годишно момче - Павел Дятлов, станал символ за протеста на младите на шествието миналата седмица. Тогава той бе заснет да се качва на улична лампа. Тогава младежът отново бе арестуван.

Навални осъден на 15 дни затвор и глобен с 20 хил. рубли
Обновена

Навални осъден на 15 дни затвор и глобен с 20 хил. рубли

За неподчинение на полицията и за организиране на забранен митинг

Интернет сайт, който наблюдава арестите на активисти, написа, че най-малко 32 души са били задържани, включително поне четирима непълнолетни.

Навални, който в момента излежава 15-дневна присъда зад решетките за неподчинение на полицията на събитието миналата неделя, се дистанцира от последния протест.

"Той не знае абсолютно нищо за това", написа в туитър говорителката му.

Навални и десетки други протестиращи арестувани в Москва

Навални и десетки други протестиращи арестувани в Москва

Зоват за борба с корупцията и оставката на руския премиер Медведев

Навални миналата неделя организира протести в градове в цяла Русия. Повечето от тях не бяха разрешени от общинските власти. На най-големия в Москва около 500 души бяха арестувани според полицията. Сайтът за мониторинг обаче съобщи, че са задържани почти 1000 души.

Постове във Фейсбук свързват последният протест с малко известна националистическа група.