Руските войски, които провеждат специална операция в Украйна, се придвижват и достигат поставените цели, но не е необходимо да се говори за краен срок за нейното приключване, нито пък да се предвижват тези срокове, заяви руският президент Владимир Путин.

"Нищо не се е променило, бих казал, в ранните часове на 24 февруари. Казах това директно, публично, пред цялата страна, пред целия свят. Нямам какво да добавя към това. Нищо не се е променило", каза Путин пред журналисти в отговор на въпрос за целта на специалната военна операция.

Той също така подчерта, че тактиката за постигане на целта може да бъде различна.

"Крайната цел, която очертах, е освобождаването на Донбас, защитата на тези хора и създаването на условия, които да гарантират сигурността на самата Русия. Това е всичко. А работата върви спокойно, ритмично. Както можете да видите, войските се придвижват и достигат до етапите, които са поставени като задачи на определен етап от тази бойна работа. Всичко върви по план", каза Путин.

"Не говоря за крайни срокове, никога не го правя, защото това е животът, това е нещо реално. Не е правилно да се поставя какъвто и да било краен срок", добави руският президент.

Путин официално започна война срещу Украйна
Обновена

Путин официално започна война срещу Украйна

Очевидци съобщават за взривове в украински градове…