Руските военни са свалили всички седем украински безпилотни летателни апарати, които са изпратени по територии на РФ. Това съобщават тази сутрин от Министерство на отбраната. Дроновете са свалени над Белгородска и Курска област, съответно четири и три.

В съобщението на ведомството не се споменава нищо за дронове над други области, за разлика от съобщенията в Telegram канали. Така например каналът "База" съобщава, че тази нощ, около 5 часа сутринта, дронове се направили опит да атакуват отново нефтената база В Пролетарске, Ростовска област, която гори вече шест дни. По предварителни данни при днешния удар няма пострадали.

Големият удар по промишлената зона бе извършен през нощта на 18 август и от тогава пожарникарите се опитват да потушат огъня. Десетки пожарникари също така пострадаха.

За удара днес потвърждава и канала Shot, който смята, че той е бил насочен към увеличаване на площта на пожара, включително и пламъците да тръгнат към резервоари с керосин. Към момента това не е случило. Все още горят само резервоари с дизелово гориво.

От 19 август в Пролетарске бе въведен режим на извънредно положение. Властите уверяват, че няма опасност от разпространение на огъня към жилищни домове и съседни обекти. Пострадали са близо 50 пожарникари обаче, като 15 от тях са приети за лечение в болница.

Увеличава се броят на пострадалите пожарникари в Пролетарск

Увеличава се броят на пострадалите пожарникари в Пролетарск

Петролното депо продължава да гори пети ден