Масираната атака с дронове срещу Южна Украйна е продължила повече от 5 часа, съобщава Генералният щаб на ВСУ в тазсутрешната си сводка за войната.

В резултат на атака с дрон в неделя вечерта в Южна Украйна са повредени селскостопанска инфраструктура, жилищни сгради и газопровод, съобщиха Южните сили за отбрана.

Атаката е продължила повече от 5 часа, като през цялото време ПВО отбраната е работила.

Основните заложени цели на руската атака са били отново крайбрежната инфраструктура и селскостопански съоръжения. В Николаев след попадение е избухнал пожар, който е нанесъл щети на жилищни сгради, автомобили и газопровод.

Украйна свалила 23 от 31 дрона

Украйна свалила 23 от 31 дрона

Ситуацията край Авдеевка продължава да е напрегната

От 45 засечени и следени безпилотни летателни апарата 40 са прехванати и свалени. 26 дрона са били свалени в южните райони - 18 в Николаевска област, 4 в Одеска и по един в Херсонска, Днепропетровска, Кировоградска и Виницка области.

Това е втора поредна нощ, в която южните области са цел на руските атаки. Предишната нощ основният удар падна върху регионите на Харков и Одеса, включително най-южното пристанище Рени.

Въоръжените сили на Украйна в доклада си от тази сутрин съобщават за сблъсъци по всички линии на отбрана - за изминалото денонощие общо 95.

Руската армия не се отказва да обгради групата на украинските защитници от "Таврия" край Авдеевка. От една седмица украинската армия е лаконична за това какво се случва в Запорожка област - в днешната сводка се посочва, че в последните 24 часа две вражески атаки.

Украйна под нов руски обстрел с дронове

Украйна под нов руски обстрел с дронове

За поредна нощ сигнал за тревога прозвуча в редица области