11-годишно момче и 21-годишен мъж бяха ранени при стрелба в южната част на Косово, населено предимно със сърби. Органите на реда са задържали заподозрения и са намерили пистолета, с който са произведени изстрелите.

Това съобщи РТС, позовавайки се на косовската полиция във Facebook.

Стрелбата е станала в село Драйковце в община Щръпце в петък следобед, 6 януари, точно преди Коледа. Според косовската полиция изстрелите са били произведени от автомобил, който е пътувал от Щръпце в посока Урошевац. След това автомобилът се е отдалечил от мястото на инцидента.

Органите на реда отбелязват, че жертвите са настанени в болница и животът им не е в опасност.

Задържаният заподозрян, 33-годишен мъж с инициали А.К., е предаден на районната полиция в Урошевац.

Както уточнява министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай в своя Facebook, в инцидента в Щърпац е "участвал офицер от косовските сили за сигурност".

"Със случая се занимават правоохранителните и съдебните органи. Той ще бъде разгледан в съответствие с разпоредбите и законите на нашето министерство на отбраната и сигурността", заяви служителят.

Косовският министър-председател Албин Курти и сръбският министър-председател Ана Бърнабич реагираха на инцидента, като го осъдиха. Европейският комисар по въпросите на разширяването Оливер Вархей заяви, че е "шокиран от нападението".