При отделни инциденти на Западния бряг са били убити двама палестинци, съобщи Би Би Си.

И в двата случая войниците открили огън, след като били атакувани, обявиха от израелската армия. В селище край Наблус било застреляно 16-годишно момче, след като хвърлило самоделни бомби, а по-късно при подобен инцидент бе убит втори палестинец в град Хеброн.

През нощта са били арестувани 29 издирвани от Израел, членове на Хамас.

Въпреки това в Газа остава в сила спирането на огъня от страна на палестинските бойци и израелската армия. По данни на Израел от началото на примирието по негова територия са били изстреляни 14 ракети, но няма ранени граждани.

Припомняме, след разговори с палестинския президент Махмуд Абас вчера американският държавен секретар Кондолиза Райс призова за продължаване на примирието в Газа и постигане на подобно споразумение и за Западния бряг.

В същото време обаче палестинският президент посочи, че преговорите за съставяне на ново правителство с Хамас са претърпели неуспех.

Днес той се среща с ръководителите на Организацията за освобождение на Палестина и лидерите на всички парламентарни сили без Хамас, предаде АФП.

Извън преговорите с Хамас президентът Абас разполага с възможността да свика референдум, но управляващите силно се противопоставят на този вариант.