Изстрели проехтяха в северното парижко предградие „Сен Дени", на около 2 км от националния стадион "Стад дьо Франс" при спецакция на полицията, предадоха световните агенции. От 5:30 часа българско време там се провежда антитерористична операция.

Френските власти потвърдиха официално информацията. Те отправиха апел към жителите да не напускат домовете си.

Арестуваха мъж от "Сен Дени", подслонил терористи в един от щурмуваните апартаменти
Още...

Френски полицейски и съдебни източници потвърдиха, че специалната полицейска операция цели задържането на Абделхамид Абауд, белгийски джихадист и предполагаем поръчител на атентатите в Париж от 13 ноември, съобщи телевизия BFMTV. Смята се, че Абауд се е барикадирал в апартамент заедно с други терористи.

Очевидци и пожарникари съобщиха и за отекнали 7-8 експлозии от гранати.

По-късно стана ясно, че спецчастите са ликвидирали един терорист със снайпер, други двама са се барикадирали
Според информация на "Франс прес" жена, подготвена за самоубийствен атентат с пояс с взривове, се е самовзривила още в самото начало на щурма.

Съобщава се за общо седем задържани, като трима са задържани в единия от апартаментите, както и двама, намирали се съвсем близо до него.

Извършва се щурм в сграда, където се е барикадирал 9-ият издирван за кървавите атентати от петък - Салах Абдеслам. Издирването му беше насочено до този момент към Белгия.

Френското радио RTL твърди, че един от заподозрените е успял да избяга. Тази информация беше отхвърлена от френските власти.

Един от терористите все още се укрива и не е неутрализиран. Операцията към 12:20 часа българско време все още продължава.

Представител на френските власти е разкрил, че при влизането на спецчастите в сградата са били посрещнати от неочаквана насилствена съпротива.

Според някои информации са щурмувани два апартамента. В единия двама терористи са се взривили (сред които жената), а един е арестуван, в другия апартамент са задържани трима терористи.

По последна информация поне петима полицаи са леко ранени. При акцията е убито и полицейското куче Дизел.

В помощ на спецчастите са разположени и 50 войници.

Блокирани са пътищата от полицията в предградието. Хеликоптери кръжат над района.

От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в този район на френската столица.

Стадионът "Стад де Франс", където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала "Сен Дени".