Вече бившият шеф на Интерпол Мън Хунвей е обект на разследване по подозрение за подкуп. Това обявиха от Министерството на обществената сигурност в изявление на сайта си.

Според ведомството Хунвей е "приел подкупи", добавяйки, че всички други хора, които са взели подкупи, ще бъдат разследвани.

Китай: Шефът на Интерпол е задържан по разследване за корупция

Китай: Шефът на Интерпол е задържан по разследване за корупция

Мън Хунвей подаде оставка като шеф на полицейската организация

"Разследването срещу взимането и даването на подкупи и предполагаеми законови нарушения от страна на Мън Хунвей е много навременно, абсолютно правилно и доста мъдро", подчертават от Министерството на обществената сигурност.

Мън Хунвей подаде оставка като президент на Интерпол вчера, след като властите в Пекин потвърдиха, че е разследван в Китай по подозрение за различни престъпления, включително подкуп. По-рано стана ясно, че с него не е имало връзка от 25 септември, когато е пътувал за Китай от Франция.

Съпругата на 64-годишния Хунвей, който също така е заместник-министър на обществената сигурност на Китай, която живее с мъжа си в Лион, където е централата на Интерпол, го обяви за изчезнал в полицията, след като е нямала връзка с него от 25 септември.

Изчезналият шеф на Интерпол закопчан в Китай

Изчезналият шеф на Интерпол закопчан в Китай

Бил отведен за разпит веднага след пристигането му в страната