Турция и Армения могат да постигнат пълно нормализиране на отношенията си, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Президентът Ердоган изрази надежда, че Турция и Армения могат да постигнат пълно нормализиране на отношенията си въз основа на принципа на добросъседство в региона", съобщи Анадолската агенция.

След срещата на върха на Европейската политическа общност в Прага Ердоган обясни пред репортери, че срещата му с арменския министър-председател Никол Пашинян е преминала в "приятелска атмосфера" и че специалните представители на двете страни сега ще поддържат контакти.

Ердоган отново заплаши, че няма да пусне Швеция и Финландия в НАТО

Ердоган отново заплаши, че няма да пусне Швеция и Финландия в НАТО

Турция следи дали обещанията се спазват, предупреди президентът

Ердоган заяви, че е имал "интензивни и продуктивни" разговори на първата среща на европейската политическа общност. Според него Турция е ключова страна за ЕС. Турският президент нарече зърнения коридор в Черно море дипломатически успех за Турция и заяви, че е важно руските торове да се доставят на страните, които се нуждаят от тях, през Турция.

По-рано беше съобщено, че лидерите на Турция, Азербайджан и Армения са провели неофициална среща в Прага в рамките на първата среща на върха на Европейската политическа общност.

Ръководителите на 27-те държави - членки на ЕС, и на 17-те държави партньори участват във форума и обсъждат въпроси, свързани с мира, сигурността, енергетиката, изменението на климата и икономиката.