Разследване на полицейските служби в канадската столица Отава доведе до евакуация на Парламентарния хълм в събота и все още подробностите за обстоятелствата зад разследването са оскъдни, съобщи The globe and mail.

Службата за охрана на парламента разпореди евакуацията и издаде сигнал до всички парламентаристи и служители, като отбеляза, че всички сгради в района трябва да бъдат под заповед за подслон до друго нареждане.

В него се казва, че сигналът се отнася до полицейска операция, включваща "възможна заплаха", но не предлага други подробности.

"Тъй като ситуацията продължава, нашият най-голям приоритет продължава да бъде безопасността на парламентарната общност и обществеността", се казва в изявление на службата.

Полицията в Отава беше също толкова лаконична, като каза, че е затворила няколко улици в района заради подозрителен инцидент.

Те казаха, че са затворили "Уелингтън Роуд" и призовават обществеността да избягва района.

"Няколко улици са затворени и има голямо полицейско присъствие", съобщи полицейската служба в Отава в Twitter. Не влизайте в района. Следвайте указанията на офицерите."

Нито полицията, нито Службата за охрана на парламента отговориха веднага на въпроси за естеството на операцията.