Вместо да се вторачва в предполагаемите връзки с Русия на американския президент Доналд Тръмп, светът би било по-добре да се съсредоточи повече върху това, което върши милиардерът и политически активист Джордж Сорос. За това настоя бившият лидер на Партията за независимост на Великобритания Найджъл Фарадж.

В интервю за Fox News Фарадж подчерта, че въпреки че Сорос не е направил нищо незаконно, "националните демокрации" трябва да бъдат разтревожени за милиардите, които 87-годишният финансист харчи по целия свят за левичарски каузи.

Сорос дарява още £100 000 за предотвратяване на Брекзит

Сорос дарява още £100 000 за предотвратяване на Брекзит

Това става ясно от имейл на организацията до "Ройтерс"

"Всички трябва да се събудим за това кой е Джордж Сорос и колко голяма е организацията му ("Отворено общество")", предупреди Фарадж.

"В епоха, когато по-голяма част от медиите са обсебени от таен сговор с Русия (на Тръмп), е необходимо разследване за това какво точно са направили от "Отворено общество", добави той.

Найджъл Фарадж също така обвини родения в Унгария Сорос за финансиране на организации, които се опитват да преобърнат решението на британския народ за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Джордж Сорос заяви, че е горд, че е дарил 400 хил. паунда за кампания срещу Брекзит.

"Той не вярва в "национализма", или както аз го наричам "националната демокрация", отбеляза още Фарадж, добавяйки, че Сорос подкрепял отворените граници и "масовата миграция", за да "премахне националната държава".