Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи заяви, че Израел няма да оцелее и ще бъде "елиминиран", съобщава "Йерусалим поуст". "Бих искал да подчертая мащаба на трагедията от окупацията на Палестина и формирането на ционисткия тумор в тази страна. Сред престъпленията срещу човечеството в последно време няма престъпление, което да се равнява на това престъпление по отношение на обхвата и тежестта... Бог желае, ционисткият режим да срещне още повече проблеми в бъдеще", обяснява той.

"Днес "непобедимата" ционистка армия е принудена да отстъпи срещу съпротивата на хората в Ливан и Газа... Палестина не е нещо, което мюсюлманските нации позволяват да потъне в забрава. Основните агенти на катастрофалното създаване на Израел са западните правителства. Съгласили се с еврейски плутократи, Великобритания подготви измислица, наречена ционизъм. След Втората световна война те злоупотребяват с проблемите на държавите в региона."

Палестина се оттегля от споразумения с Израел и САЩ

Палестина се оттегля от споразумения с Израел и САЩ

Заради плановете за анексия на Западния бряг

То добави, че "основната цел на собствениците на западни и еврейски корпорации чрез изфабрикуването на ционисткия режим и този раков тумор е да се изгради крепост за влияние и доминиране на Западна Азия. И така, те оборудваха фалшивия, окупиращ режим с всички видове военни и невоенни инструменти, дори ядрени оръжия".

Хаменеи коментира, че "за съжаление, след първоначалните си борби за съпротива, някои от които са похвални, по-голямата част от арабските правителства постепенно се поддават. Особено след участието на САЩ те забравиха своите човешки, ислямски и политически отговорности и своята арабска гордост".

Иранският лидер заяви, че "основният му съвет е да продължи тази борба и по-добре да се организират антиокупационните организации, да си сътрудничат и да се разширят зоните на Джихад в палестинските територии. Всички трябва да помагат на палестинските бойци. С гордост ще направим всичко, което е по силите ни."

Според Хаменеи "Иран осъзна, че единственият проблем на палестинските бойци е липсата на оръжия. С божествените напътствия и помощ планирахме и балансът на силите се трансформира в Палестин. Днес Газа може да застане срещу агресията на ционисткия враг и да го победи".

Словесна война в „Туитър” между Нетаняху и лидера на Иран

Словесна война в „Туитър” между Нетаняху и лидера на Иран

Ликвидирането на ционисткия режим не означава ликвидиране на евреите

В същото време иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф заяви в петък сутринта, че Израел е най-голямата заплаха за международния мир и сигурност. "Денят на Йерусалим е денят за възраждане на палестинските права и за премахване на окупацията и заселниците. Израел е най-големият нарушител на правата на човека и единственият притежател на ядрено оръжие в региона".

Той коментира, че с "расистката" сделка на века "на президента на САЩ Доналд Тръмп, Вашингтон се оказва безнадежден партньор на агресора.

"Палестина ще бъде свободна. Окончателното решение: Съпротива до референдум", на този надпис от плакат се позовава Зариф. На плаката е показан убития командир Касем Солеймани, но е широко осъден от международната общност, по-специално Германия, поради формулировката, напомняща "окончателното решение" на нацистите.

Зариф отговори на международната реакция: "Отвратително е, че тези, чиято цивилизация намери "окончателно решение" в газови камери, атакуват онези, които търсят реално решение чрез референдум. Защо САЩ и Западът се страхуват от демокрацията."

Мащабна кибератака срина стотици сайтове в Израел

Мащабна кибератака срина стотици сайтове в Израел

На засегнатите сайтове е качено видео с израелски градове, които са бомбардирани