Хиляди британци се включиха в протести срещу американския президент Доналд Тръмп, предаде Дейли Мейл. Подобни акции се организираха в редица градове - Лондон, Глазгоу, Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и други. 

Демонстрантите изразиха неодобрението си от имиграционната политика на новия държавен глава. Припомняме, че Тръмп подписа указ, с който преустановява пътуването до САЩ от 7 мюсюлмански държави в рамките на 90 дни. Той също така определя 4-месечен срок, в който на бежанци няма да им е позволено да влизат в страната, и налага забрана за неопределен срок за бежанци от Сирия. Това бе негово предизборно обещание, за което бе силно критикуван. 

Протестиращите издигнаха познати лозунги като "Love Trump Hate" и други, с които показаха своята подкрепа за мигрантите. 

Милиони подписи събра и петицията с призив да се забрани на американския президент да влиза в страната за официално посещение, предвиждащо среща с кралицата. Това не изключва работно посещение. Тръмп бе поканен от британския монарх и визитата е предвидена за тази година. 

От "Даунинг стрийт" 10 вече обявиха документа за популистки, но той все пак ще бъде разгледан от парламента. 

Водещи британски политици, сред които и лидерът на лейбъристите Джереми Корбин настояха посещението да се отложи. Кметът на Лондон Садик Хан (първият кмет мюсюлманин) обяви, че забраната ще стимулира тероризма, а няма да го спре, каквато е целта на новата американска администрация.