Шейх Хасан Насрала, лидерът на радикалната шиитска групировка Хизбула, призова арабите и мюсюлманите по света да подкрепят неговата групировка в борбата й срещу Израел, предаде БТА.

В обръщение, излъчено по телевизията на Хизбула "Ал Манар", шейх Насрала заявява, че битката срещу Израел едва е започнала.
"След като врагът действа без ограничения, ние имаме право да действаме по същия начин", подчертава Насрала. Той посочва точния час, в който е записал обръщението си, опровергавайки по този начин твърденията, че е бил ранен при израелски въздушен удар срещу щабквартирата му.

"Ние сме в пълната си сила и мощ. Ние ще изберем времето и мястото и няма да позволим на врага да ни налага нито средствата, нито мястото", добавя Насрала. "Обещавам, че Израел ще бъде изненадан, ако се опита да изпрати сухопътни сили в Ливан", допълва още лидерът на Хизбула.

Той призовава арабите и мюсюлманите да подкрепят бойците му с думите: "Вие, араби и мюсюлмани, трябва да вземете отношение за вашето бъдеще, бъдещето на децата ви. Хората в арабския и мюсюлманския свят имат историческа възможност да отбележат победа срещу ционисткия враг. Ние сме примерът".

Според Насрала Хизбула не води битката срещу еврейската държава само от свое име или от името на ливанския народ, но от името на целия ислямски свят.

Освен това шейх Насрала отрича Иран да е изпратил свои елитни войници, за да помогнат на групировката му. Според него тези твърдения целят да унижат бойците на Хизбула и да създадат впечатление, че те не разполагат с необходимия опит и възможности.