В телевизионно предаване руският премиер Владимир Путин ще отговаря на въпроси на зрители от цяла Русия. Темата ще е икономика, съобщиха световните агенции.

Разговорът с премиера ще бъде заснет в студио близо до Кремъл пред публика от 400 души. Най-важното в него обаче няма да са въпросите, а човекът, който ще отговаря на тях.

Събитието се превърна в традиция докато Путин беше президент. Владимир Путин напусна Кремъл през май, но в предаването участва той, а не неговият наследник Дмитрий Медведев.

Много хора виждат в това знак за това кой всъщност дърпа конците в Русия.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че предаването ще продължи най-малко 2 часа и ще е фокусирано върху социални теми и най-вече върху финансовата криза.

Някои от въпросите са публикувани на страницата на парламента. По-голямата част от тях са концентрирани върху икономическото състояние на държавата.

Хората задават различни въпроси. Питат дали младите семейства ще получават данъчни облекчения при кредити, други - защо цените на петрола са паднали толкова ниско.

Най-очакваният отговор от Путин обаче вероятно няма да бъде чут - дали той планира да се завърне на президентското място.