Автомобил с чиновници е бил взривен в Белгородска област на Руската федерация. Колата е преминала върху руска мина.  Това твърди съветникът на кмета на временно окупирания Мариупол Пьотр Андрющенко, цитиран от УНИАН.

Според него това е станало близо до границата с Украйна.

Отбелязва се, че в резултат на експлозията заместник-началникът на администрацията на Краснояруж Игор Бородайенко е с откъснати крака. Той е в реанимация в тежко състояние.

"Ръководителят на администрацията на селското селище Вязовски Галина Пащенко получи нараняване от експлозия на мина и разкъсване на меките тъкани на главата. Третият пътник получи сътресение на мозъка и закрито нараняване на гръдния кош и коремните органи. Просто късмет. Чия е мината - в крайна сметка е ясно. Руска противотанкова мина, за да не минават нашите ДРГ. Успешно миниране", добави Андрюшченко.

Русия свалила украинска балистична ракета над Белгород

Русия свалила украинска балистична ракета над Белгород

Няма данни за жертви и нанесени материални щети

В Украйна беше "ликвидиран" заместник-командирът на 14-и армейски корпус на Северния флот генерал-майор Владимир Завадски. Вероятно е ударил руска мина далеч от фронта. В началото на ноември войници от 15-ти мобилен граничен отряд "Стоманена граница" с два руски танка Т-72 бяха взривени от собствените си мини.

Припомняме, че по-рано тази седмица противовъздушната отбрана на Русия свали изстреляна от Украйна тактическа балистична ракета "Точка-У" над Белгородска област.

Граничните територии на Белгородска област са обстрелвани от украинска страна от 24 февруари 2022 г.

Има загинали и ранени сред цивилното население.

В тази връзка регионът има "жълто" (високо) ниво на терористична заплаха. Бедствено положение е въведено в 15 крайгранични населени места.

Москва свалила украински дрон над Белгород

Москва свалила украински дрон над Белгород

Няма пострадали и щети, съобщи областният управител Вячеслав Гладков