Иран е изкопал масови гробове, в които да погребе американските военни, в случай на американска атака в страната.

Това е съобщил командирът на елитната Революционна гвардия ген. Хосейн Канани Могадам , предаде Асошейтед прес, позовавайки се на Fars news agency.

Също така той предупреждава, че военно нападение ще разпали мащабна война в региона.

Изявлението идва след като в началото на август председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ адмирал Майкъл Мълън заяви, че САЩ имат план за военен удар срещу Иран. Според адмиралa обаче, би било лоша идея той да бъде приложен.

Мълън - най-висшият американски военен - често е предупреждавал, че удар по Иран би имал сериозни и непредвидими последици в Близкия изток.

Ген. Хосейн Канани Могадам съобщава още, че гробовете са изкопани в иранската югозападна провинция Кузестан, където Иран погреба убитите иракски войници след войната през 1980-88 г. по времето на режима на Саддам Хюсеин.

Масовите гробове, който бяха използвани, за да бъдат погребвани войниците на Саддам, сега вече са подготвени за американските войници, съобщава Могадам.

Той обаче е категоричен, че врагът ще бъде ударен в своите военни бази извън границата и се надява да няма шанс да разположи силите си на територията на Иран.

Ако САЩ реши първи да нападне Иран, то ние няма да имаме друг избор, освен да атакуваме американските бази в региона, казва той.

Тежките последици от подобна война няма да бъдат само за Ислямска република Иран. Америка и другите страни трябва да приемат, че това ще даде старт на мащабна война в региона, допълва командирът.