Иранската опозиция обяви, че антиправителствените демонстрации не само ще продължат, но и ще се провеждат по определен график.

Демонстрантите дори съставили своеобразен „график за работа", според който протестните действия ще се организират всеки вторник през следващите три седмици, съобщава mignews.ru.

От „графика" стана яснo, че първото протестно шествие ще се проведе на 1 март, когато случайно или не е рожденият ден на лидера на опозиционните сили.

Припомняме, хиляди поддръжници на опозицията излязоха по улиците на Техеран. По време на сблъсъците на протестиращите с полицията бяха убити двама души.

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад обеща да накаже организаторите на протестите. Типично в своя стил, той определи протестните действия на опозиционните сили като да хвърляш прах в посока на слънцето. Според него те няма да доведат доникъде.

По-рано американският президент Барак Обама разкритикува иранските власти по повод изказванията им към опозицията.

Виждам ирония във факта, че иранският режим, от една страна, се преструва, че той приветства случилото се в Египет, от друга - прави точно обратното на това, което се случи в Египет, заяви Обама.