Ирански депутат обяви награда в размер на 3 млн. долара за този, който убие американския президент Доналд Тръмп, съобщава полуофициалната иранска агенция ИСНА.

"От името на хората в провинция Керман ще изплатим 3 млн. долара в брой на всеки, който убие Тръмп", обяви Ахмед Хамзех пред депутатите.

Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп

Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп

Организатор на погребението на генерал Касем Солеймани призова всички иранци да дарят по 1 долар

Той не е уточнил дали става въпрос за решение, взето от духовните владетели на Иран, да заплашат президента на САЩ Доналд Тръмп.

Ахмед Хамзех също така е казал пред парламента, че Техеран ще бъде защитен от заплахи, ако разполага с ядрено оръжие, като добави, че Иран трябвало да произвежда ракети с далечен обсег, на които да бъдат монтирани "нетрадиционни" бойни глави.

Западът отдавна обвинява Техеран, че се стреми да разработи ядрени оръжия, въпреки че режимът на аятоласите категорично отричат това, заявявайки, че ядрената програма на страната имала само мирни цели.

Керман е родният град на ген. Касем Солеймани, който беше командир на специалните части "Ал Кудс" към Иранската революционна гвардия, и който беше убит при ракетна атака на безпилотен самолет на САЩ на 3 януари в Ирак.

Иран плаши да напусне световния договор за неразпространение на ядрено оръжие

Иран плаши да напусне световния договор за неразпространение на ядрено оръжие

Иран е готов да удари всяка територия, от която идва заплаха за държавата