Испания ще позволи на британските туристи да влязат в страната, без да е необходимо да предоставят отрицателен тест Covid от 24 май. В ход, насочен към рестартиране на туристическата индустрия в страната, испанското правителство обяви, че посетителите от Великобритания ще могат да влизат в Испания "без ограничения и без здравни изисквания", предаде "Гардиън".

Същото се отнася и за посетителите от Япония.

Всички пристигащи все още трябва да попълват формуляри.

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че Испания приветства всички британски туристи и туристи от някои други страни с ниски нива на заболеваемост от коронавирус.

Понастоящем пътуващите, които се връщат в Обединеното кралство, трябва да направят PCR тест, преди да пристигнат, да попълнят формуляр за местоположение на пътниците, да изкарат карантина от 10 дни след завръщането си и да направят още два теста.

Решението на Испания да разреши несъществени пътувания без ограничения е в контраст със строгото предупреждение на Министерството на външните работи на Обединеното кралство, което продължава да препоръчва да не се извършват несъществени пътувания до страната, с изключение на Канарските острови.

Тази седмица британският премиер Борис Джонсън настоя, че никой не трябва да пътува до около 170-те страни в списъка, освен в случай на извънредна ситуация.

Испания все по-близо до колeктивния имунитет срещу COVID-19

Испания все по-близо до колeктивния имунитет срещу COVID-19

Почти 5 милиона души в страната вече са изцяло ваксинирани