Шефът на израелската разузнавателна служба "Мосад" Йоси Коен обяви, че Израел "има очи, уши и дори нещо повече" в Иран, съобщават израелски медии.

Коен обърна внимание на протестите в Иран, изтъквайки, че иранските граждани протестират срещу настоящите икономически проблеми на Ислямската република, "защото въпреки високите очаквания от популярния президент Хасан Рохани, той не успя в очите на голяма част от населението да подобри икономическото положение".

Коен добавил, че "тази реалност принуждава хората да излязат на улиците, но очакванията не трябва да са високи. Бих искал да видя революция, но протестиращите са изправени пред противостоящи сили. Междувременно ние виждаме, че Иран разходва повече и повече за сигурност, за да прокара стремежите си за разпространение на влияние в Близкия изток".

Според Коен налице са драматични промени в разбирането на САЩ за положението в Близкия изток след встъпването в длъжност на американския президент Доналд Тръмп, както и процес на укрепване на отношенията между Израел и САЩ.

"Виждаме добра промяна, която може да вземе допълнително под внимание израелските интереси в областта на сигурността, като по този начин ще помогне на нашата борба да променим посоката на влиянието на Иран", добавил шефът на "Мосад".