След атаката на Хамас срещу граничния пункт Керем Шалом на границата между Израел и Газа в неделя израелски въздушен удар е засегнал къща в Рафах, при което са убити трима души, а няколко други са ранени, съобщи Reuters, позовавайки се на палестински медици.

От израелската армия са потвърждават за контраудара, като посочват, че той е поразил пусковата установка, от която са били изстреляни ракетите на Хамас, както и "военна структура" в близост. В съобщението се казва още, че ракетите са изстреляни от от Хамас в близост до пропускателния пункт край Рафах, което се определя като пример за системната експлоатация на хуманитарни съоръжения и зони и използванете на цивилното население на Газа като човешки щит от страна на на терористичната организация. Хамас отрича да използва цивилни като живи щитове.

Малко преди полунощ в друга къща в Рафах израелски въздушен удар е убил 9 палестинци, сред които и бебе, по думи на здравни служители в Газа. Така броят на загиналите в неделя се увеличава до най-малко 19 души.

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Делегацията ще напусне египетската столица Кайро тази вечер за консултации с ръководството на групировката