Генерал-майор Олег Егоров, заместник-ръководител на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, заяви на брифинг, че изтребители F-16 на израелските военновъздушни сили са нанесли удари по цели в Дамаск в нощта срещу четвъртък, 27 октомври, съобщи РИА Новости.

Той заяви, че между 00:35 и 00:39 ч. четири израелски тактически изтребителя F-16 от Голанските възвишения са нанесли осем удара с крилати ракети по обекти в северните и югозападните покрайнини на сирийската столица. Според генерал-майора силите за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сирия са свалили четири от ракетите. Един член на сирийските въоръжени сили е бил ранен в резултат на обстрела, посочи той.

По-рано противовъздушната отбрана на САР унищожи две крилати ракети и четири управляеми бомби, изстреляни от самолети на израелските военновъздушни сили по летищата в Дамаск и Димас.

Напоследък израелските военни редовно нанасят въздушни удари по различни цели в съседната държава. По-специално са засегнати Дамаск, Алепо, пристанището Тартус и изследователският център в град Масяф.

Силни взривове отекнаха в Дамаск

Силни взривове отекнаха в Дамаск

Сирия подозира Израел за въздушната атака