Израелската бойна авиация в понеделник атакува няколко цели от т. нар. Палестинска съпротива в ивицата Газа. Това съобщи телевизионният канал "Ал Арабия".

Няколко позиции на групи в района на град Хан Юнис в южната част на крайбрежния палестински анклав са били подложени на удари от въздуха. По-специално, пет ракети бяха изстреляни от дронове по крепостта на съпротива Ал Кадисия. Все още не се съобщава информация за последиците от тези бомбардировки.

Израел атакува обекти на ХАМАС в отговор на насилие по границата с Газа

Израел атакува обекти на ХАМАС в отговор на насилие по границата с Газа

Става дума за оръжейни складове...

На 21 май влезе в сила примирието между израелските и палестинските радикали в сектора, които преди това бяха разменили ракетни удари за 11 дни. Жертвите на конфронтацията стаанаха 257 жители на крайбрежния анклав, аоколо 2 хиляди бяха ранени. От израелска страна бяха убити 13 души. Сега, с активното посредничество на Египет, се работи по постоянно споразумение за примирие между страните в конфликта.

Междувременно израелските военновъздушни сили извършиха няколко нападения в Газа от началото на лятото, включително удари по тренировъчните лагери на военното крило на контролиращото Газа движение Хамас. И така, в нощта на 22 август изтребители извършиха удари по четири обекта на Хамас, предназначени за производство и съхранение на оръжия. Те бяха отговор на сблъсъците на границата, станали вечерта на 21 август.