Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще продължи военните си операции в Сирия, след като Русия обяви, че ще достави усъвършенствана противовъздушна система на съюзничката си Сирия, съобщава "Ройтерс".

"Ще продължим да действаме, за да предотвратим военното укрепване на Иран в Сирия, а също така ще продължим военната координация между израелските въоръжени сили и руската армия", коментира Нетаняху пред журналисти преди да се качи на самолета за Ню Йорк, където ще участва на Общото събрание на ООН.

Израел отхвърли обвиненията на Москва, закани се да продължи да удря в Сирия

Израел отхвърли обвиненията на Москва, закани се да продължи да удря в Сирия

Сирия е виновна за случилото се

Русия заяви в понеделник, че ще предостави противовъздушна ракетна система С-300 на Сирия в рамките на следващите две седмици, въпреки категоричните възражения от страна на Израел, седмица след като Москва обвини Израел, че индиректно е предизвикал свалянето на руския военен самолет в Сирия.

Русия, която подпомага режима в Сирия срещу бунтовниците и терористите, заяви, че сирийските противовъздушни батареи са свалили нейния разузнавателен самолет Ил-20 по погрешка, малко след като израелски самолети са нанесли удари по намиращ се в близост военен обект.

Русия: Вината за сваления Ил-20 е изцяло на Израел

Русия: Вината за сваления Ил-20 е изцяло на Израел

Москва обвини еврейската държава в престъпна небрежност

Москва обвини Израел в създаването на опасни условия, които са причинили инцидента.

Израел, който многократно е извършвал въздушни удари в Сирия по време на войната, заяви след инцидента, че ще работи за ограничаване на сблъсъците на своите операции с руските сили, но няма да ги прекрати.