Израел заплаши да унищожи Хасан Насрала, лидерът на Хизбула, предаде АФП.

Насрала си избра съдбата," обяви израелският вътрешен министър Рони Барон по националното радио. „ Ние ще си разчистим сметките с него, когато му дойде времето," подчерта Барон.

Той направи изказването си в момент, в който израелската армия атакува офиси и щаб-квартири на Хизбула в предградията на Бейрут. Атаките обаче предизвикаха силно безпокойство сред международната общност, от където смятат, че разразилият се конфликт може да прерасне в регионална война.

В същото време правосъдният министър Хамон Рамон обяви, че Израел ще се бори срещу Хизбула със същите средства, с които американската армия воюва срещу лидера на Ал Кайда - Осама бин Ладен или пък с които руските войници се борят срещу чеченските терористи.

Припомняме, че бойци на Хизбула отвлякоха в сряда двама израелски войници.

Тогава именно Насрала, изключително талантлив посредник и един от най-влиятелните личности в Ливан, обяви, че в замяна на пускането на заложниците, иска Тел Авив да освободи членове на Хизбула, намиращи се в затвори на територията на Израел.

Оттогава досега при офанзивата на Израел в Ливан са загинали общо 50 души.

Израелските вестници се появиха днес със заглавна страница, от която се усмихва 45-годишният шейх Хасан Насрала.
Текстът под снимката му обаче гласи, че харизматичният лидер на Хизбула трябва да бъде унищожен. „Йедиот Ахронот" например се появява със заглавие „Мишената: Насрала". Изданието посочва в редакционната си статия, че присъдата на Насрала вече е прочетена, остава само да се намери възможност тя да бъде реализирана.