Израелската армия се готви за възможна сухопътна операция в Ливан. Това заяви началникът на израелската армия Херци Халеви, предаде ‚Ройтерс".

Началникът на щаба каза пред войските, че последните израелски въздушни удари са предназначени да "подготвят почвата за вашето евентуално навлизане и продължаването с унищожението на Хизбула".

Като посочи ракета, изстреляна към Тел Авив от Хизбула, Халеви каза, че "днес Хизбула разшири обхвата на огъня си и по-късно днес те ще получат много силен отговор. Пригответе се".

Припомняме, че по-рано днес Хизбула изпрати десетки снаряди по Израел, включително и ракета, насочена към Тел Авив. Целта в града е била централата на израелската разузнавателна агенция "Мосад". Това е първият път, в който снаряд, изстрелян от Ливан, е достигнал централен Израел.

Подполковник Надав Шошани, израелски военен говорител, каза, че ракетата, изстреляна в сряда, е имала "тежка бойна глава", но отказа да даде подробности или да потвърди, че това е типът, описан от Хизбула. Той отхвърли твърдението на Хизбула за насочване към централата на "Мосад", разположена точно на север от Тел Авив, като "психологическа война".

Атаката на Хизбула е отговор на разширените зони на Израел, в които нанася удари от вторник вечерта с атаки за първи път срещу морския курортен град Джийе, южно от Бейрут и Майсра. При засилване на военните действия израелската армия заяви в сряда, че ще активира някои резервни части.

За да позволим на разселените израелци да се върнат в домовете си, "ние подготвяме процес на маневра", подчерта още Херци Халеви.

Иран изключва "Хизбула" да бъде поставена на колене

Иран изключва "Хизбула" да бъде поставена на колене

Въпреки убийството на командири на групировката