Канада налага допълнителни санкции на руски олигарси и забранява вноса и износа на целеви луксозни стоки от Русия в отговор на руската инвазия в Украйна, съобщава "Ройтерс".

С новите мерки се въвеждат ограничения за 14 лица, сред които руски олигарси, членове на техните семейства и близки сподвижници на президента Владимир Путин.

Забраната за внос ще бъде насочена към руски стоки, включително алкохолни напитки, морски дарове и неиндустриални диаманти, докато забраната за износ ще бъде насочена към луксозни стоки, като обувки, луксозно облекло и бижута.

Канада санкционира Путин и 1000 негови приближени

Канада санкционира Путин и 1000 негови приближени

Няма да имат право да влизат в страната, ако законопроектът бъде приет

Канада вече наложи редица санкции срещу Русия, заедно с други западни съюзници, откакто Русия започна това, което тя нарича "специална военна операция" в Украйна през февруари.

Страната санкционира руския отбранителен сектор и стотици физически и юридически лица, като в същото време изпраща оръжия в Украйна. 

В отговор на санкциите Русия забрани на канадския премиер Джъстин Трюдо, финансовия министър Кристия Фриланд и почти 600 други канадци да влизат в страната.

Канада налага още санкции заради руската инвазия в Украйна

Канада налага още санкции заради руската инвазия в Украйна

Санкционирани са 203 лица заради атаките в Донбас