Поне 30 демонстранти бяха убити, а десетки пострадаха, след като силите за сигурност откриха огън по протест в столицата на Йемен Сана, съобщи БиБиСи, като се позова на медицински източници. Днешните протести започнаха веднага след петъчната молитва, като основното искане е да бъде прекратен режима на подкрепяния от САЩ Али Абдула Салех.

В събота над 10 демонстранти бяха убити при сблъсъци на територията на Йемен, а броят на загиналите и ранените от началото на протестите през февруари е изключително голям, като пострадалите са хиляди. Салех заяви, че ще се оттегли през 2013г., но дотогава ще защитава 32-годсишния си режим „до последната капка кръв".

Междувременно „Франс прес" съобщи, че и в Бахрейн хиляди шиити за излезли по улиците с призиви за равенство и демокрация. Демонстрациите прерастват в сблъсъци, въпреки мирните призиви на участниците. Протестиращите заявиха, че ще жертват „кръвта и душата си за Бахрейн".

Властта в страната е в ръцете на сунитското малцинство, което повика на помощ войски от други арабски държави, които смазаха с танкове демонстрациите. Катар официално призна участието си в операцията.

От министерството на отбраната посочиха, че освен в Бахрейн, катарски войници ще участват и в защитата на либийския народ чрез налагането на забранена за полети зона.