В нощта срещу вторник в украинската столица Киев е била обявена въздушна тревога, съобщават градските власти.

"Внимание! В Киев е обявена въздушна тревога! Молим всички спешно да се придвижат към убежищата на гражданската защита", се казва в съобщението в канала Telegram на Киевската градска военна администрация.

Картата, публикувана в канала Telegram на украинското издание "Обозреватель", показва, че въздушна тревога е обявена и в Киевска и Днепропетровска област, както и на територията на Запорожка област, контролирана от украинските власти.

Кирило Тимошенко, заместник-началник на кабинета на украинския президент, съобщи, че е имало три руски удара по неуточнено енергийно съоръжение, информира "Ройтерс".

Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че атаката е била насочена срещу "критична инфраструктура" и екипи на Спешната помощ са се насочили натам.

Центърът на Киев отново под обстрел
Обновена

Центърът на Киев отново под обстрел

Столицата е била атакувана от безпилотни дронове камикадзе

По-рано на 18 октомври беше съобщено, че въздушна тревога е обявена в Кировоградска, Черкаска, Одеска, Николаевска и Винишка области. Освен това в Николаев се чуха експлозии.

Впоследствие чевидец съобщи, че руска ракета е ударила жилищна сграда в Николаев при един от три взрива, отекнали в южния украински град тази сутрин.

Ракетата е разрушила напълно едно от крилата на сградата, която се намира в центъра на града. На мястото се е образувал огромен кратер. Очевидецът посочва, че екип на пожарната е извадил от развалините тялото на мъж. Местен жител каза, че загиналият е бил в мазето на рухналото крило на сградата.

Градските власти твърдят, че ракетата е била С-300.